Koop tickets voor De Jamies Tutorials

Kom op donderdag 1 februari 2024 of vrijdag 2 februari 2024 naar De Grote Post in Oostende voor workshops en talks over contentcreatie voor creative talents en professionals.

Twee dagen na elkaar kunnen jonge creatievelingen en bedrijven of organisaties aanschuiven bij De Jamies Tutorials. In de reeks van talks en workshops inspireren en informeren experts over content creatie en de maatschappelijke impact van online media.

Voor professionals

Donderdag 1 februari om 13u30 tot 17u30
De Grote Post in Oostende

Blok 1: 13u30 – 15u

Creative en de vage prompt

Je werk zit erop want Midjourney en ChatGPT zullen al het creatieve werk overnemen… of zijn ze toch niet zo fantastisch als we denken?

Vincent Schroeven van Hurae

Is Gen Z onbereikbaar?

Organisaties slagen er onvoldoende in om Gen Z te begrijpen, bereiken en activeren. GenZLab en NewZLab onderzoeken wat wél werkt.

Caroline Baert en Ingmar Proot van Howest en GenZLab

De kunst van viraal gaan met kunst

Kunst hoort enkel thuis in een museum, toch? Matthijs doet met The Gaze op TikTok en Instagram stof opwaaien. Hij leert je de kunst van viraal gaan met knappe video’s.

Matthijs Van Mierlo van The Gaze

Blok 2: 15u30 – 16u30

Gen Z aanspreken zonder cringe

Als organisatie de taal van de kids spreken én geloofwaardig zijn? Moeilijk, maar niet onmogelijk. WAT WAT haalt het woordenboek van de jongerentaal boven om de jeugd online te bereiken.

Jory Mayaert van WAT WAT

Samenwerken met influencers

Al eens met influencers samengewerkt? Katrien van het populaire online account Withkidsontheroad brengt de andere kant van het verhaal en komt vertellen hoe influencers een ideale samenwerking zien. 

Katrien Goris van Withkidsontheroad

Blok 3: 16u30 – 17u30
Netwerkmoment

Voor creative talents

Vrijdag 2 februari om 13u00 tot 16u30
De Grote Post in Oostende

Blok 1: 13u00 – 14u30

VTM GO SHORTIES: van idee tot serie

Op VTM GO leven jonge video creators zich uit met eigen VTM GO SHORTIES. Maar hoe komt zo’n webserie eigenlijk tot stand? Camille Vanuxem van NO CAP op VTM GO geeft je een kijkje achter de schermen en stuurt je naar huis met inspirerende levenslessen om zelf aan je idee te sleutelen.

Camille Vanuxem van NO CAP

Welke muziek mag ik in mijn content gebruiken?

Wat als je content geblocked wordt omdat je iemands muziek gebruikt?

Ilse Schooneknaep van deAuteurs

Je kamer omtoveren tot opnamestudio

In je kamer content maken is snel gebeurd, maar het mag er goed uitzien ook. Sylvie en Kevin van Hogeschool VIVES komen jullie demonstreren hoe je in je kamer kan filmen en er (quick en dirty) een professionele look aan kan geven. 

Sylvie Vanrenterghem en Kevin Velghe van Hogeschool VIVES

Blok 2: 15u00 – 16u30

Gewoon uw eigen ding doen

Internetgezicht Clémentine Caron kiest ervoor om haar eigen ding te doen, ook al werd haar in het verleden geadviseerd om het wat rustiger aan te doen. Clémentine verklapt waar ze de inspiratie vandaan haalt en hamert er vooral op om uw eigen ding te doen.

Clémentine Caron

Goochelen met fake news

Het internet is niet altijd de betrouwbaarste bron voor informatie. Mensen durven met de realiteit te goochelen en het wordt alsmaar moeilijker om leugens van waarheid te onderscheiden. In een panelgesprek gaan verschillende creators en enkele experts ter zake. 

Panelgesprek met Clémentine Caron, Dikkesvekke, Sven De Coninck van Chase, deCheckers, EU Parlement en Artevelde Hogeschool

De Jamies Tutorials: video’s voor content creators

 

Leer zelf hoe je online content maakt in De Jamies Tutorials, een reeks workshops op ons YouTube-kanaal door de besten in hun vak. Abonneer je nu en wie weet win jij wel een award van De Jamies in 2024.